SUMMER MANGO z liofiliziranim mangom

Prava osvežilna popestritev v vročih poletnih dneh ali toplih večerih. Na terasi, ob bazenu ali na balkonu. Ta sadni koktail vas bo milo rečeno navdušil s svojim sadnim okusom in svežino.

SESTAVINE
  • 4 do 5 rezin liofiliziranega manga

  • 40 ml vode

  • 30 ml belega ruma sok četrtine limete

  • 1 do dve žlici agavinega sirupa ali 2 žlici akacijevega medu (po želji in okusu)

  • 4 listi mete

  • led

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Obstajata dva načina priprave, izberete tistega, ki vam je ljubši. Pri prvem pripravo začnite kar v blenderju. Vakuumsko sušen mango namočite v vodo, dodajte agavin sirup, limetin sok in beli rum. Počakajte, da se mango redehidrira in vključite mešalnik, da sestavine zmelje in poveže. To traja caa. 10 sekund. Kozarec napolnite z ledom in čez prelijte vsebino iz mešalnika. Za dekoracijo dodajte metine liste. Koktajl pripravljen na tak način bo moten.

Moj ljubši način je, da liofilizran mango zdrobite v možnarju, da dobite prah (če nimate možnarja, lahko date mango v vrečko in ga valjate, dokler ne dobite prah). V drugem kozarcu pripravite vodo, agavin sirup (lahko tudi akacijev med), limetin sok in beli rum. V mešanico stresite prah liofiliziranega manga in nežno mešajte. Servirni kozarec napolnite z ledom in meto, čez to pa prelijte bodoči koktajl.