Liofilizirano sadje
Liofilizirano sadje je sušeno sadje, pridobljeno z liofilizacijo, postopkom, ki vključuje zamrzovanje in odstranjevanje vlage pod vakuumom. Ta postopek ohranja hranilne snovi, okus, barvo in teksturo.
Pridelava
Pridelava liofiliziranega sadja vključuje izbor svežega in zrelega sadja, ki se opere, olupi in nareže na manjše koščke. Ti koščki se nato zamrznejo. Ko je sadje globoko zamrznjeno, se vključi vakuum. Ta poskrbi, da sadje ohrani obliko, kljub dodajanju rahle toplote, ki poskrbi, da se sadje posuši. Končni izdelek je liofilizirano sadje, ki je hrustljavo in polno hranilnih snovi.
Pozitivne lastnosti
Liofilizirano sadje je super za zdravje, saj vsebuje veliko vlaknin, vitaminov in mineralov, ki so pomembni za normalno delovanje telesa. Vlaknine pomagajo uravnavati prebavo in preprečujejo zaprtje, vitamini pa spodbujajo zdravje kože, las in nohtov. Pomagajo pri preprečevanju bolezni srca, sladkorne bolezni ter drugimi boleznimi. Poleg tega so liofilizirani prigrizki kot nalašč za ljudi, ki imajo radi sadje, vendar nimajo vedno dostopa do svežega sadja ali pa so na poti. Liofilizirano sadje je lahko in praktično. Naše izdelke lahko vzamete s seboj kamorkoli greste, in ne zahtevajo hladilnika, kar pomeni, da so odlični tudi za aktivnosti na prostem. Zaščiteni so v priročni embalaži, ki jih ščiti pred vlago in svetlobo.