PIRINI MAFINI Z BANANO in liofiliziranimi borovnicami

ČAS PEKE IN TEMPERATURA

25 minut na 200°C

Preprost recept za sočne sadne mafine in maksimalen užitek. Iz navedenih sestavin dobiš ravno prav mase za 12 sočnih mafinov.

SESTAVINE
  • 70 g sladkorja

  • 2 jajca

  • 200 ml mleka (lahko tudi mandljevo mleko)

  • 50 ml olja (lahko tudi kokosovega)

  • 2 zreli banani

  • 2 pesti liofiliziranih borovnic tukaj

  • 280 g pirine gladke moke

  • 1 sladkor vanilje

  • pol čajne žličke soli

  • čajna žlička pecilnega praška

  • nekaj kolutkov banane za dekoracijo

  • sladkor v prahu

NAVODILA ZA PRIPRAVO

V skledo daš jajca in sladkor. Penasto vmešaj. Miksaj približno 5 minut, da se volumen močno poveča. Prilij mleko in olje. Nežno zmešaj. Dodaj stlačeni banani in vse suhe sestavine. Zopet premešaj. Napolni modelčke in speci. Ko so mafini pečeni jih posuj s sladkorjem v prahu.