PANNA COTTA z liofilizirano pitajo
SESTAVINE- 40 g liofilizirane pitaje
- 40g liofiliziranega ananasa
PANNA COTTA
- 40 g liofilizirane pitaje
- 300 g sladke smetane
- 400 g grškega jogurta
- 1 čajna žlička vanilijeve paste ali vanilijevega sladkorja
- 4 lističi želatine
ANANAS PIRE
- 40g liofiliziranega ananasa
- 250ml vode
- žlica sladkorja (opcijsko)
(Uporabimo lahko tudi ananas iz pločevinke, ki ga zmeljemo s paličnim mešalnikom oz. multipraktikom)
NAVODILA ZA PRIPRAVO
1. Smetano pristavimo in dodamo sladkor, segrevamo in mešamo dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo vanilijevo pasto.
2. Namočimo želatino za 5 minut.
3. Pripravimo grški jogurt in zmeljemo pitajo v multipraktiku. Združimo.
4. K jogurtu prilijemo smetano in vse skupaj dobro premešamo.
5. Nalijemo v servirne kozarčke. Postavimo v hladilnik za dve uri ali čez noč.
6. Liofiliziran ananas pristavimo in zalijemo s 250 ml vode in žlico sladkorja, segrevamo, da pospešimo redehidracijo, lahko tudi pustimo in čez pol ure zmeljemo s paličnim mešalnikom ali multipraktikom.
7. Malce ohladimo in pire prilijemo panna cotti.
NASVET