PANNA COTTA z liofilizirano pitajo

SESTAVINE

PANNA COTTA

- 40 g liofilizirane pitaje
- 300 g sladke smetane
- 400 g grškega jogurta
- 1 čajna žlička vanilijeve paste ali vanilijevega sladkorja
- 4 lističi želatine

ANANAS PIRE

- 40g liofiliziranega ananasa
- 250ml vode
- žlica sladkorja (opcijsko)

(Uporabimo lahko tudi ananas iz pločevinke, ki ga zmeljemo s paličnim mešalnikom oz. multipraktikom)

NAVODILA ZA PRIPRAVO

1. Smetano pristavimo in dodamo sladkor, segrevamo in mešamo dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo vanilijevo pasto.

2. Namočimo želatino za 5 minut.

3. Pripravimo grški jogurt in zmeljemo pitajo v multipraktiku. Združimo.

4. K jogurtu prilijemo smetano in vse skupaj dobro premešamo.

5. Nalijemo v servirne kozarčke. Postavimo v hladilnik za dve uri ali čez noč.

6. Liofiliziran ananas pristavimo in zalijemo s 250 ml vode in žlico sladkorja, segrevamo, da pospešimo redehidracijo, lahko tudi pustimo in čez pol ure zmeljemo s paličnim mešalnikom ali multipraktikom.

7. Malce ohladimo in pire prilijemo panna cotti.

NASVET

Priporočam manjše kozarčke, ker je sladica nasitna, poleg tega pa dobimo še več porcij.