JAGODNI GIN ŠPRICAR z liofiliziranimi jagodami

SESTAVINE
  • 30 ml gin

  • 5 liofiliziranih jagod

  • 60 ml vode

  • 30 g sladkorja

  • 60 ml mineralna voda ali tonic

  • led

  • liofilizirane jagode za dekoracijo 

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Pripravite jagodni sirup. 5 liofiliziranih jagod, 60 ml vode, 30 g sladkorja, dve žlički limete, ter ščepec soli. Zavrite v ponvi, zmanjšajte ogenj oz. znižajte temperaturo in pustite, da se jagode razpustijo in sladkor raztopi. Pustite eno uro, da se kaša ohladi. Precedite in nežno pretlačite čez cedilo. Dobili boste preprost jagodni sirup.

V kozarec dodajte led in nekaj liofiliziranih jagod. Čez to začnite dodajati jagodni sirup, gin in na koncu mineralno vodo. Če želite več sladkobe in grenčine lahko dodate tonic namesto mineralne vode.