JAGODNI CHEESECAKE z liofilizirano jagodo
Osupljiva sladica, ki zagotovi uspeh, tako pri pripravi, kot pri okusu. Postrežeš jo lahko za vsako priložnost, neglede na letni čas. Enostavna za pripravo in pravi showoff za oči in brbončice. Ne zahteva veliko kuharskih spretnosti, po vrhu vsega, pa je hitro narejena. Kratki slikovni postopek si lahko ogledaš na www.facebook.com/sadejalio ali www.instagram.com/sadejalio
SESTAVINE
DNO:
-
8 piškoti Petit ali Albert
-
1 velika žlica sladke smetane
JAGODNA KREMA:
-
200g mascarpone sira
-
100g Philadelphia sira
-
25g sladkorja v prahu
-
1 žlička vanilijeve paste
-
200ml sladke smetane
-
4 lističi želatine (pripravi po navodilu na vrečki)
-
vrečka liofiliziranih jagod (1 jagodo prihrani za okras)
DEKORACIJA:
-
200ml sladke smetane
-
1 sesekljana liofilizirana jagoda
-
meta
NAVODILA ZA PRIPRAVO
-
V multipraktiku zmelji piškote in smetano. Enakomerno porazdeli v servirne kozarčke.
2. Združi mascarpone, Philadelphio, sladkor v prahu, vanilijevo pasto v homogeno zmes.
3. Pripravi želatino po navodilu na vrečki. Mi smo jo namakali v mrzli vodi za 10 minut, da je nabreknila. Nato smo jo oželi in dodali v sladko smetano, ki smo jo predhodno segreli le toliko, da se je želatina lepo stopila. Združi skupaj s "sirno" kremo.
4. V multipraktiku zmelji liofilizirane jagode (pusti eno za dekoracijo) in združi v kremo. Kremo porazdeli v kozarčke
5. Postavi kozarce v hladilnik za uro ali dve.
6. Stepi sladko smetano in kronaj kremo, posuj s sesekljano liofilizirano jagodo. Dodaj meto. Cheesecake je pripravljen za uživanje.
NASVET