AMERIŠKE PALAČINKE z liofilizirano borovnico

Enostavne in hitre za pripravo. Odličen zajtrk za med vikendom, ko želimo presenetiti svoje najbližje. Čudovit vonj, ki se razleze po hiši bo predramil tudi največje zaspance. Nežno puhaste s kančkom hrustljavosti, ki jih palačinke pridobijo zahvali liofiliziranih borovnic.

SESTAVINE
  • pest liofiliziranih borovnic

  • 200 g bele gladke moke T400

  • 1/2 žlice pecilnega praška

  • 2 žlici sladkorja

  • 150 g kisle smetane

  • 150 ml mleka

  • 25 g masla sobne temperature

  • ščepec soli

  • cvetlični ali akacijev med za polivko

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Loči rumenjake in beljake. Beljake stepi v trd sneg. V večji posodi zmešaj mleko, kislo smetano, rumenjake, sladkor in maslo. Dodaj moko, pecilni prašek in sol. Zopet premešaj, da se sestavine povežejo. Nato nežno vmešaj stepen sneg in na koncu še liofilizirane borovnice.

Segrej ponev. Ko je dovolj vroča, dodaj majhno zajemalko mase. Premer palačinke naj bo približno 8 cm. Peci 3 minute ali, ko se na površini začnejo delati zračni mehurčki. Takrat obrni in peci še 1 do 2 minuti, da postanejo zlate barve.

Pri serviranju polij z medom. Lahko uporabiš tudi limono, čokolado, marmelado,... Odvisno od okusa.