OVSENA KAŠA z liofiliziranimi figami

Fige so vsestransko koristne za naše zdravje. So vsestranske, uporabiš jih lahko, kot prigrizek, dodatek jedem, sladicam, pijačam,... Tukaj je pet razlogov, zakaj je dobro, da jih tudi ti vključiš v svojo prehranjevalno rutino.

1. Spodbujajo zdravje prebave
2. Bogate so z antioksidanti
3. Podpirajo zdrav krvni tlak
4. Podpirajo zdravje kosti
5. Izboljšajo kakovost prehrane in pomagajo pri uravnavanju telesne teže

 

SESTAVINE
  • 110 g ovsenih kosmičev

  • 500 ml mleka po izbiri, jaz uporabljam mandljevo

  • ½ žlice medu, plus dodatek za preliv

  • ½ žličke mletega cimeta

  • ½ žlice sončničnih semen

  • 1 žlička chia semen

  • 2-3 liofilizirane fige, razpolovljene

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Razpolovite ta recept za 1 porcijo ali pa bo to zadostovalo za 2.

V srednje velik lonec dodamo ovsene kosmiče in prelijemo z mlekom. Postavite na močan ogenj in med mešanjem zavrite.

Ko zavre, ovsene kosmiče kuhajte 3-4 minute, dokler se ne zmehčjo ali v skladu z navodili na embalaži, ki jih uporabljate, konstantno premešajte.

Ko je kuhano, izklopite toploto in primešajte cimet in med, da sladkate. po želji dodajte več ali manj medu.

Kašo nadevamo v servirno skledo.

Potresemo čez chia semena in sončnična semena.

Položite na sveže fige in pokapajte še z medom.

Postrezite in uživajte!