ČOKOLADNI KOLAČ z liofiliziranimi malinami

ČAS PEKE IN TEMPERATURA

85 minut na 160°C

SESTAVINE
  • 20 g liofiliziranih malin (zdrobi v prah)

  • 170 g večnamenske moke

  • 70 g surovega kakava

  • 5 g pecilnega praška

  • 1 čajna žlička soli

  • 200 g masla sobne temperature

  • 200 g sladkorja

  • 4 jajca sobne temperature

  • 1,5 čajne žličke vanilijevega ekstrata

  • 200 g kisle smetane

  • indijski oreški, lešniki, karamelizirani arašidi s sezamom,... za posutje (kar najdeš v shrambi)

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Pečico predhodno segrej na 160°C in pripravi pekač s peki papirjem.

Moko, kakav v prahu, liofiliziran prah maline, pecilni prašek in sol presej skupaj in odstavi.

V drugi posodi penasto vmešaj maslo in sladkor na visoki hitrosti mešaj 3 minute.

Postrgaj po stenah posode in vmešavaj jajca, eno po eno. Dokler ne dobiš homogeno zmes. Dušaj še vanilijev ekstrat in premešaj.

V maslo in jajca vmešaj polovico mešanice moke. Dodaj kislo smetano in premešaj. Nato dodaj še drugo polovico mešanice moke in dokončno premešaj.

Testo za kolač vlijemo v pripravljen pekač.

Po vrhu posuj s poljubnimi oreški.

Ko je kolač pečen, ga postavi na rešetko in pusti 10 min, da se ohladi. Nato ga vzemi iz modela in popolnoma ohladi.

NASVET

Za recept je uporabljen pekač dimenzije 23 x 13 cm.