ČOKOLADNI KOLAČ z liofiliziranimi malinami
ČAS PEKE IN TEMPERATURA
85 minut na 160°C
SESTAVINE
-
20 g liofiliziranih malin (zdrobi v prah)
-
170 g večnamenske moke
-
70 g surovega kakava
-
5 g pecilnega praška
-
1 čajna žlička soli
-
200 g masla sobne temperature
-
200 g sladkorja
-
4 jajca sobne temperature
-
1,5 čajne žličke vanilijevega ekstrata
-
200 g kisle smetane
-
indijski oreški, lešniki, karamelizirani arašidi s sezamom,... za posutje (kar najdeš v shrambi)
NAVODILA ZA PRIPRAVO
Pečico predhodno segrej na 160°C in pripravi pekač s peki papirjem.
Moko, kakav v prahu, liofiliziran prah maline, pecilni prašek in sol presej skupaj in odstavi.
V drugi posodi penasto vmešaj maslo in sladkor na visoki hitrosti mešaj 3 minute.
Postrgaj po stenah posode in vmešavaj jajca, eno po eno. Dokler ne dobiš homogeno zmes. Dušaj še vanilijev ekstrat in premešaj.
V maslo in jajca vmešaj polovico mešanice moke. Dodaj kislo smetano in premešaj. Nato dodaj še drugo polovico mešanice moke in dokončno premešaj.
Testo za kolač vlijemo v pripravljen pekač.
Po vrhu posuj s poljubnimi oreški.
Ko je kolač pečen, ga postavi na rešetko in pusti 10 min, da se ohladi. Nato ga vzemi iz modela in popolnoma ohladi.
NASVET